Odluke žirija 20. Festivala

Žiri jubilarnog, 20. festivala klasike ''Vršačka pozorišna jesen'' – Sterija nekad i sad, koji je radio u sastavu: Stefan Sablić, reditelj iz Beograda (član), Zoran Maksimović, teatrolog iz Novog Sada (član) i Milivoje Mlađenović, doktor književnih nauka iz Novog Sada (predsednik) nakon odgledanih predstava u takmičarskom programu u periodu od 27.10. do 2.11.2012, a po izboru selektora Tibora Vajde, u izvođenju glumačkih ansambala iz Vršca, Zrenjanina, Pirota, Banja Luke i Beograda doneo je sledeće odluke:

Da se nagrada Tomislav Pejčić za mladog glumca dodeli Bojanu Beliću za ulogu Mite u predstavi „Laža i paralaža“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Jovana Grujića, u izvođenju Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca.

Da se specijalna nagrada za glumačko ostvarenje dodeli Ivanu Đorđeviću za ulogu Alekse u predstavi  „Laža i paralaža“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Jovana Grujića u izvođenju Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca.

Da se specijalna nagrada dodeli Predragu Ejdusu za ulogu Kir Janje u predstavi „Kir Janja“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Egona Savina u izvođenju Narodnog pozorišta iz Beograda. Nagrada se dodeljuje za bezmernu posvećenost tumačenja lika Kir Janjekoja karakteriše sve uloge Sterijinih likova u interpretaciji Predraga Ejdusa što jubilarnom festivalu Vršačka pozorišna jesen u znaku Sterije daje poseban pečat.

Da se nagrada za najbolju žensku ulogu dodeli Sanji Ristić Krajnov za ulogu Sultane u predstavi „Zla žena“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Egona Savina u izvođenju Narodnog pozorišta "Toša Jovanović" iz Zrenjanina.

Da se nagrada za najbolju mušku ulogu dodeli Jovanu Toračkom za ulogu Srete čizmara u predstavi „Zla žena“ Jovana Sterije Popovića, u režiji Egona Savina u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Da se nagrada za najbolju režiju dodeli Egonu Savinu za predstavu „Zla žena“ Jovana Sterije Popovića u izvođenju Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina.

Da se nagrada za najbolju predstavu dodeli Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina za izvođenje predstave „Zla žena“ Jovana Sterije Popovića.

 

Sve odluke donete su jednoglasno.

 

U Vršcu, 2.11.2012.

 

ŽIRI:

Stefan Sablić (član)

Zoran Maksimović (član)

Milivoje Mlađenović (predsednik)

 
Danas je utorak, 27. jun 2017.

Online status

Imamo 15 gostiju na mreži