Početna Arhiva

LJUBAV Karta za put u raj

TEKST, REŽIJA, SCENOGRAFIJA, IZBOR KOSTIMA
Ivan Đorđević

IZBOR MUZIKE I DIZAJN ZVUKA Momir Cvetković

ULOGE:

BOKI Bojan Belić
ROKI Srđan Radivojević
BILJA Tamara Tamči-Toskić
JOVA Ivan Đorđević
MAJKA Dojna Petrović
OTAC Dragan Džankić
KOMŠINICA ONA Vanja Janjić
BORA Ištvan Foljan
PLAVI 1 Jonel Kuđija
PLAVI 2 Mirča Omoran
BOKI STRAŽAR Goran Marković
PSIHIJATAR Ivan Đorđević

BEND BRAVE HEART VOKAL - Nikola Matić, BUBNJEVI - Dušan Borjan, GITARA - Miloš Dobrosavljević, KLAVIJATURE - Mаrian Crvuloiu

Premijera / Sreda 27. mart 2013.
FILM „SEĆANJA“ – PRODUKCIJA TV BANAT
Autor kratkog filma Bojana Ivanov-Đorđević
MONTAŽA Biljana Radović
SNIMATELJ Milorad Božić
TEHNIČKA OBRADA Nebojša Đorđević, Bojan Čejić

Inspicijent i sufler: Merima Ogrizović

Šef tehnike: Jon Omoran

Stolarski radovi: Svetozar Vojtečki

Dekorater: Dragan Čanković

Bravarski radovi: Ištvan Foljan

Izrada kostima: Slava Ivanov

Garderober: Milica Lalić

Rekviziter: Goran Marković

Majstor svetla: Željko Novakov

Majstor zvuka i video projekcije: Dragoslav Dobrosavljević

Šminker vlasuljar: Miloranka Čirh

Organizator: Vera Nedeljkov

Direktor: Srđan Tomić

Pokrovitelj: Opština Vršac
Sponzor: Zannini East

 

U PREDSTAVI KORIŠĆENI DELOVI PESAMA:

EKV „Ti si sav moj bol“, album "S' vetrom uz lice", Zagreb-Ljubljana, 1986.

EKV „Hej mama“, album "Neko nas posmatra", Beograd, 1993.

Oktobar 1864 „Carte Blanche“, album "Oktobar 1864", Beograd, 1987.

Oktobar 1864 „Nađi me“,album "Oktobar 1864", Beograd, 1987.

Oktobar 1864 „Ovde ili bilo gde“, album "Igra bojama", Beograd, 1988.

AUTORSKE KOMPOZICIJE BRAVE HEART BEND-a

„Hajde“,

„Lude noći“,

„Ljubav je počela“,

„Možda“,

„Ti si mi bila nevolja“

 

REČ AUTORA

Koliko su nas decenije koje su za nama oštetile kao pojedince, a koliko kao društvo pitanje je koje ne podleže mnogo polemici. Činjenica stagniranja, frustriranih želja i ambicija nasuprot obećanoj zemlji koja nikako da se desi može da se posmatra iz dva ugla – pesimističnog i onog drugog. Predstava koju smo priredili ne pripada ni jednom od pomenutih mogućnosti posmatranja – ona je polemika na temu koliko je pojedinac ipak kadar da se odupre stihiji najpre društvene, samim tim porodične i naposletku individualne psihološke manipulacije koja ga otuđuje od njega samog. „Ljubav“ kao univerzalni lek u našoj je priči „karta za put u raj“. U tom smislu „raj“ je poželjno posmatrati simbolički. U zavisnosti od individualnog opredeljenja „raj“ može biti simbol kako obećane zemlje, tako i smrti. Gde nas vodi ono što u životu zovemo ljubavlju, jedno je od pitanja koje postavljamo u kome je predstavljeno čitanje savremenog dramskog teksta na nadrealistički način. Koristeći elemente nadrealističke estetike, mi pokušavamo da odgonetnemo koliko često u životu sve što se ne može nazvati Ljubavlju ipak zovemo tako, a koliko je Ljubav, sa druge strane savršena jednostavnost koju primitivno komlikovana psihologija ljudskog bića teško doseže. Ako u bilo kom trenutku preispitate svoje postupke ili postavite sebi pitanje jeste li suštinski u određenim životnim situacijama bili iskreni u nameri da činite dobro, naša će se mala, skromna misija okupljanja pre svega publike mladih, a potom njihovih prethodnika, smatrati uspešnom. Jedan od osnovnih motiva za nastanak ovog skromnog pozorišnog dela bio je i jeste pokušaj konstrukcije jednog od mogućih načina da se mladima pozorište otvori sa jedne druge strane – sa strane njihovih interesovanja i potreba. Jedna od osnovnih moći umetnosti jeste ona u kojoj se konzumenti pronalaze u njenim delima, u kojoj su u mogućnosti da se makar u pojedinim  momentima ogledaju i suočavaju sa problemima koji ih tište. Iz tog razloga predstava je posvećena i rock grupama koje su obeležile mnoge mladosti (EKV i Oktobar 1864), koje su mračnim godinama naše novije istorije mnogim generacijama mladih bile uteha i potreba i koje ni danas ne prestaju da osvajaju neke nove generacije. U sezoni kada će biti premijerno izvedena, ovom se predstavom priključujemo i 50. godišnjici rockandroll-a u Vršcu. Pridružujemo se akciji negovanja te ideje, estetike i poetike čiji jedan od ciljeva jeste osvešćivanje kako pojedinca, tako i društva. Sa druge strane, nadam se da će ovom predstavom vrata biti otvorena i drugim savremenim autorima koji imaju šta da poruče, te da će pored podrazumevajućeg klasičnog repertoara naše pozorište biti kreativna baza za druge mlade i obrazovane ljude sa idejama baziranim na ubeđenju da nam svima može i hoće biti bolje, te da se uprkos svemu uvek moramo i kao društvo i kao pojedinci odupirati zlu, a ne hrliti ka njemu.

BIOGRAFIJA

Ivan Đorđević, rođen 16. Januara 1974. u Kruševcu, završio je glumu na beogradskoj Akademiji umetnosti kao i postdiplomske studije Teorije dramskih umetnosti, medija i kulture na Fakultetu dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu. Kao glumac radio je u angažmanu u mnogim pozorištima širom Srbije. U Narodnom pozorištu „Sterija“ radi od 2001. godine. U periodu od 2004-2008 bio je direktor i selektor Međunarodnog festivala klasike „Vršačka pozorišna jesen“, 2004-2006 upravnik vršačkog teatra. Jedan je od osnivača Edu teatra, udruženja scenskih stvaralaca koje deluje na planu unapređivanja pozorišne umetnosti sa posebnim osvrtom na pozorišnu i dramsku umetnost namenjenu deci. Oženjen je suprugom Bojanom i otac je troje dece ćerke Hane,sina Vanje, a uskoro i sina Matije.

 

 


ArtCreative Design and Custom coding

 
Danas je sreda, 26. jul 2017.

Online status

Imamo 78 gostiju na mreži