Početna Predstave Mala scena "Tomislav Pejčić" Marša Norman - LAKU NOĆ MAJKO

Marša Norman - LAKU NOĆ MAJKO

 "Najbolje je da pišete o stvarima koje vas najviše plaše. Uspeh je tada zagarantovan", reči su Marše Norman, američke spisateljice i autorke svetski proslavljene drame “Laku noć majko” napisane 1981. Psihološka drama o strahu od života i strahu od smrti i danas se izvodi širom Evrope i sveta. Na vršačku pozorišnu scenu dospela je 2011. godine kada je režiju potpisao Tibor Vajda. 2016. na inicijativu glumica koje je izvode, Sonje Radosavljević i Monike Boldovine-Bugle, vraća se na scenu kao “rimejk” sa idejom da upotpuni repertoar Male scene, ali i publici ponovo ponudi izvođenje kultnog dramskog teksta proslavljene spisateljice koja se kako kroz poeziju, eseje, tako i kroz drame i scenarija za film bavi svevremenim pitanjima – pitanjima života i odnosa prema životu i smrti kao neminovnosti neodvojive od straha.

Snažna psihološka drama "Laku noć, majko" priča je i o poremećenim porodičnim odnosima, o nemogućnosti uspostavljanja komunikacije sa bližnjima. Ovo je takođe priča o ćutanju i prećutkivanju kao sredstvima komunikacije – o ćutanju kao kažnjavanju i prećutkivanju kao želji da se izbegne istina i suočavanje sa istinom. Kao delo koje efikasno pokreće brojna svevremenska životna pitanja "Laku noć, majko" je 1983. godine dobila Pulicerovu nagradu za dramu, najveće književno priznanje u Americi.

 

Ni evropska pozorišta nisu ostala imuna na tako dobro napisan komad, pa se "Laku noć, majko" igra u Rusiji, Poljskoj, Francuskoj, Španiji, Italiji, Češkoj, pa i kod nas. Ostaje nam nada da će i u našoj sredini naći put do svoje publike.

Bojana Ivanov-Đorđević

 

 

Igraju:
Telma (majka) - Sonja Radosavljević
Džesi (ćerka) - Monika Boldovina Bugle
 
Režija:
Tibor Vajda
 
 
 Četvrtak, 8 jun 2017. god. u 20h.
 CENA KARTE: 150 din.

 

 

 

 

 

 
Danas je utorak, 27. jun 2017.

Online status

Imamo 19 gostiju na mreži