Početna Predstave Predstave za decu ДРАМА-ЛАМА НОВОГОДИШЊА ЗАВРЗЛАМА

ДРАМА-ЛАМА НОВОГОДИШЊА ЗАВРЗЛАМА

Текст: Бојана Иванов-Ђорђевић
Режија: Иван Ђорђевић
Музика: Момир Цветковић
Сценографија и избор костима: Софија Лучић

Играју:
Тамара Тамчи-Тоскић, Вања Радошевић, Моника Болдовина-Бугле, Срђан Радивојевић, Иван Ђорђевић и деца "Мале позоришне радионице Народног позоришта "Стерија"".
Деца:
Марија Драгичевић, Ива Грујин, Лана Чонић, Мина и Анђела Радисављевић, Хана, Вања и Матија Ђорђевић, Војин Војиновић, Емилија Бракус, Ива Вуков, Јована Глумац, Наталија Лекић и Нађа Соларевић.

Мали помоћници за сценографију и костим: Јелена Илић, Ивана Милошев, Марта Милутиновић.

Организатор: Вера Недељков; Суфлер/инспицијент: Мерима Огризовић; Шеф технике: Драгослав Добросављевић; Шеф сцене: Борислав Крљић; Мајстор звука: Илија Момиров; Мајстор светла: Жељко Новаков; Реквизитер: Горан Марковић; Столарски радови: Светозар Војтечки; Браварски радови: Иштван Фољан; Декоратер: Драган Чанковић; Гардеробер: Милица Лалић; Графички дизајн: Софија Лучић

 

Уместо речи ауторке текста

Драма-лама, драма-лама!
Нека стане сва галама.
Драма, драма, плус галама
није добра - баш је тама...

Стани драмо, стој галамо!
Песма нова тражи пут...
Песма лута, нема пута,
Галама је сву прогута!

Поглавице песме нове,
Шта да племе ради сад?
Стаде драма, нема шуш...
За песму сад свирај туш!
Туш!!!
Дружина се скупила,
Јесте да је грешила...
Сад се опет скупила
И дилему решила -
Нема више кавге, буке,
Трговине испод руке,
Нема крађе, нема свађе...
Бити добар - то је слађе!
       

         Бојана Иванов-Ђорђевић

 

О "Драма-лами"
"Драма-лама, новогодишња заврзлама" је весела игра, препуна несташлука и изненађења, настала у комбинацији позоришта за децу и дечијег позоришта. У таквом споју никада не изостају добра енергија, забава али и међусобна едукација између одраслих и деце. Оно што нека деца успевају да изведу на сцени, недостижно је и врхунским глумцима - то је природност игре кроз спонтаност и чисту емоцију која их води од почетка до краја.
Ова представа броји 10 сонгова које је компоновао Момир Цветковић, а подржана је од стране Акро-денс студија "Суперстар", тако да на појединим извођењима има више од 50 учесника!
Реч је о несташној дечијој дружини која на пиџама журци, уочи доласка Деда Мраза направи низ несташлука...Посећују их том приликом најразличитији ликови из маште, али и из историје са циљем да их поуче да се грешке дешавају јер сви грешимо, али да излаз постоји. Да ли ће несташни малишани успети да разумеју поруке које им доносе Временко, Лепа Цвета, Јанко Халабура (који нема појма ко је уопште Деда Мраз), Врана, Сова и Страшило, дођите у друштву оних које волите и откријте сами.
Права празнична заврзлама и уживанција у друштву најмлађих коју топло препоручујем свима који су се ужелели празничне атмосфере у веселом друштву. Добро нам дошли!

     Иван Ђорђевић


Сезона 2016/2017.    премијера  12. децембар 2016.

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Danas je sreda, 26. jul 2017.

Online status

Imamo 54 gostiju na mreži