Početna Aktuelno Teško je reći zbogom

Teško je reći zbogom

Zahvaljujući saradnji putujećeg pozorišra „Vihor“ i NP "Sterija", publika će u utorak, 24. januara, u Narodnom pozorištu "Sterija", sa početkom u 20 časova, imati priliku da prvi put u Vršcu podgleda komad „Teško je reći zbogom“, čuvenog dramaturga Mira Gavrana. Savremena drama „Teško je reći zbogom“ u režiji Marije Lipkovski, a po tekstu Mira Gavrana, jedinog živog dramaturga u Evropi koji ima festival posvećen njegovim komadima (Gavranfest), predstavlja dimamičnu priču punu neočekivanih obrta u kojoj istine postaju laži, a laži vrlo lako postaju istine. Predstavu "Teško je reći zbogom" mnogi kritičari ocenjuju kao dramatičnu-komediju, a kroz svakodnevicu jednog mladog bračnog para koji pokušava da se odupre materijalnim načelima koje mu sredina nameće, komad preispituje značenje i pitanje opstanka braka i ljubavi u savremenom društvu. Uloge u predstavi poverene su mladim glumcima Nini Janković. Ivanu Mihajloviću, Neveni Ristić. Muziku za predstavu komponovao je Marko Louis, producent je Dušan Sinđić, scenografiju potpisuje Marija Simović, a kostim modna kolekcija Iskon Mode iz Beograda. Ulaznice za predstavu su dostupne na blagajni NP "Sterija", po ceni od 500 dinara, za organizovane dolaske 400, a za učenike i student po ceni od 300 dinara.

TREJLER: https://www.youtube.com/watch?v=hj9sNDJrMJ4
Putujuće pozorište "Teatar VIHOR" je osnovano 2015.godine od strane mladih umetnika. U svojoj prvoj pozorišnoj sezoni su obišli preko 10 gradova, a osnovano je sa ciljem da okupi mlade stvaraoce pozorišnih umetnosti (glumce, reditelje, dramaturge, kostimografe,scenografe, kompozitore...) i zajedničkim idejama predstavi svoje nadahnuće pred publikom širom sveta.
"Sudbina ovog putujućeg pozorišta se piše na točkovima, a njegovu istoriju stvara publika - gde god ona bila" glumica Nevena Ristić

 
Danas je sreda, 26. jul 2017.

Online status

Imamo 82 gostiju na mreži