Početna Aktuelno

Vesti

"Sterija" na pozorišnim svečanostima "Žanki u čast"

U organizaciji Udruženja građana „Žanka Stokić" iz Rabrova, a pod pokroviteljstvom opštine Kučevo, se od prvog do petog novembra održavaju Dvanaeste  pozorišne svečanosti „Žanki u čast".

U petak 1.novembra  u okviru programa za decu predstaviće se Pozorište "Balkan novi pokret" sa pozorišnom predstavom "Ko peva zlo ne misli"’ u režiji Vesne Stanković u izvođenju glumaca Nikole Protulipca,Vesne Stanković i Vladimira Simića.

Na sećanje dive srpskog pozorišta Žanke Stokić u petak-prvog dana ove manifestacije u okviru programa održaće se "Pantomimitski razgovor" sa Markom Stojanovićem. Manifestaciju "Žanki u čast" otvoriće pozorišna predstava "Svojma" u režiji Nikole Zavišića a nastupiće glumci pozorišta "Boško Buha" iz Beograda, Milorad Mandić Manda, Katarina Marković, Andrija Milošević, Goran Jeftić, Anastasia Mandić, Viktor Savić, Aleksandar Simić, Miloš Vlalukin, Andijana Tasić, Boba Latinović, Nada Macanović, Borka Tomović, Nemanja Oliverić i Bojana Ordinačev

Opširnije...
 

Vrščani u Rumuniji

Uspeh Profesionalne scene na rumunskom "Petru Krdu"

 

Autorski projekt: 25.671

PREŠERNOVO GLEDALIŠČE KRANJ / Republika Slovenija

Predstava se bavi problemom izbrisanih, jednom od najvećih trauma slovenačkog društva. Predstavu je režirao gost iz Hrvatske Oliver Frljić. Dramaturginja je Marinka Poštrak, a igraju: Vesna Jevnikar, Darja Reichman, Miha Rodman, Vesna Slapar, Aljoša Ternovšek, Borut Veselko i Matjaž Višnar.

Slovenija je 26. februara 1992. iz Registra stalnog prebivalištva izbrisala 25.671 osobu. Ti ljudi su godinama, neki još i danas, živeli bez  ikakvih dokumenata, socijalnog i zdravstvenog osiguranja, mogućnosti legalnog zaposlenja, školovanja ili izlaska iz države, a samim tim i bez mogućnosti učestvovanja u političkom životu, kao i u stalnom strahu od policije i deportacije. Za tu populaciju se ustalio naziv “izbrisani”.

Opširnije...
 

"Sterija" u Makedoniji

 

I ove godine ansambl Narodnog pozorišta "Sterija" iz Vršca učestvovao je na Međunarodnom ‚teatarskom festivalu "Sveti Joakim Osogovski" u Krivoj Palanci u Makedoniji.

Vrščani su se predstavili sa Brehtovom "Malograđanskom svadbom", u režiji Aleksandra Švabića.

Pored samog festivalskog izvođenja predstave, koja je naišla na sjajan prijem kod publike, Vrščani su već tradicionalno izuzetno bili ugošćeni od svojih domaćina.

Septembar 2013.

 
JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL
Danas je sreda, 28. jun 2017.

Online status

Imamo 38 gostiju na mreži